Langkau ke kandungan
Lihat halamansebagai Markdown

Tanya AI tentang halaman ini

ChatGPTClaudePerplexityGoogle AI ModeMicrosoft CopilotGrokMistral Le Chat

Betulkan payment form yang dipaparkan dua kali selepas embed Canva

Dikemas kini

Read in English

Jika payment form anda dipaparkan dua kali, atau berfungsi seperti link, selepas anda paste kod embed Canva ke dalam BCL, kod itu ada satu baris tambahan yang anda tidak perlukan. Canva menambah link kembali ke reka bentuk itu selepas embed. Apabila link itu dibiarkan terbuka, ia membalut semua kandungan di bawahnya, termasuk payment form BCL anda. Buang link itu dan payment form dipaparkan seperti biasa.

Kod embed yang Canva berikan ada dua bahagian: satu <div> dengan <iframe> di dalamnya, dan kemudian satu link <a href="https://www.canva.com/...">. Simpan bahagian pertama dan padam link itu.

  1. Pergi ke Payments → Forms, klik Edit pada payment form itu, kemudian klik Open HTML Editor.

  2. Cari baris yang bermula dengan <a href= dan menghala ke canva.com. Baris itu terletak sejurus selepas </div> penutup.

    HTML editor dengan link Canva tambahan selepas div penutup ditanda

  3. Padam baris itu, termasuk sebarang teks dan </a> penutup yang mengikutinya.

  4. Klik Save HTML.

  5. Klik Back untuk kembali ke payment form, kemudian klik View Form untuk memastikan payment form kini dipaparkan sekali sahaja.

HTML editor boleh mencari link yang tertinggal untuk anda. Klik butang perisai hijau di bahagian bawah kanan editor (Check HTML for errors). Link Canva yang terbuka dipaparkan sebagai Unclosed element ‘’. Klik baris itu untuk terus ke situ, padam baris itu dan klik Save HTML.

Tetingkap semakan HTML yang menyenaraikan elemen a yang tidak ditutup pada baris 5

Pastikan juga anda paste kod embed itu sekali sahaja. HTML anda sepatutnya berakhir dengan </iframe> dan </div> untuk bahagian Canva.

Isu-isu biasa

Di mana saya paste kod embed Canva?
Boleh saya guna reka bentuk Canva saya sebagai satu imej sahaja?

Adakah artikel ini membantu?

Cookie settings

We use Google Analytics to see which guides help and where readers get stuck. It is on by default; you can turn it off. Your choice is saved on this device.